Soms kan je het gevoel hebben dat er nooit meer schot komt in je scheiding. Je bent nog midden in de procedure, maar eigenlijk zit er geen vaart meer in. Of je bent al gescheiden, maar er is steeds weer ‘gedoe’ over allerlei dingen, waardoor je nog niet kunt spreken van een harmonieus vervolg met elkaar. Hoe trek je dat dan weer vlot? Hoe krijg je weer beweging in dat oh zo lastige proces? Hoe breng je er weer de flow in?

 

Je bent misschien degene die moeite heeft met de starre houding van je voormalig partner

Je bent misschien degene die enorm boos is over de leugens of acties van je voormalig partner

Je bent misschien degene die niets liever wil dan nu eindelijk een punt zetten achter de scheiding

Je bent misschien degene die vindt dat de ander nu maar moet gaan bewegen

Je bent misschien degene die het ‘gedoe’ zo zat is dat je murw begint te worden

Je bent misschien degene die er bijna niet meer gelooft dat jullie de scheiding nog harmonieus kunnen afwikkelen.

 

Daarom heb je juist die ‘flow’ nodig. Die andere aanpak, een andere kijk op alles wat er was, is en op tafel ligt of juist nog niet is uitgewisseld of uitgeprobeerd. Harmonieus scheiden vraagt die ‘flow’. Eerst aan ieder van jullie individueel. En dan kunnen jullie het ook samen.

 

Wat heb je nodig om in die ‘flow’ te komen?

Vooral andere inzichten; dat is wat je nodig hebt. Duidelijkheid, overzicht en inzicht. Want juist bij een scheiding kunnen de emoties zo hevig zijn, dat het lastig is om van de gebaande paden te gaan. En die zijn wel nodig om de (v)echtscheiding om te buigen naar een harmonieuze afhechting van alles wat er ooit was.

Dat wil je vooral op jezelf kunnen doen, zonder je partner erbij. Al die gesprekken bij een mediator en/of advocaat hebben duidelijk gemaakt hoe het zit met alle zakelijke aspecten van jullie scheiding. Je komt pas in de flow die een goede afhechting van de scheiding en een nieuwe start als voormalig partners mogelijk maakt, als al het zakelijke goed geregeld én je ook emotioneel alles op een rijtje hebt en ook daar een punt achter kunt zetten.

En daarbij gaat het echt alleen om jou. Als jij dat ‘huiswerk’ doet, zorg je goed voor jezelf en gaat er vanzelf ook iets veranderen in jullie interactie met elkaar. Als je dat wilt natuurlijk.

 

Hoe eng of spannend is dat?

Best wel spannend, want je staat aan een begin waarvan je de uitkomst nog niet kent. Je weet nog niet wat het je gaat brengen. En toch voel je vast al dat het de moeite waard is. Want je weet ook wat de boosheid, teleurstelling en het verdriet met je doen. Net zoals je weet dat als je er niets mee doet, je het ook meeneemt je volgende relatie in. En voor je het weet ben ik dan over een aantal jaren weer met je in gesprek.

Want er zit in ieder van jullie een stukje dat jullie kan helpen om jullie scheiding om te buigen in iets moois, iets harmonieus. Inmiddels heb ik bij zoveel cliënten gezien dat dat lichtpuntje altijd te vinden is, dat ik weet dat het echt kan. Ook als je nu geen enkele opening ziet, het gevoel hebt dat dat bij jullie nooit gaat lukken of je alles al geprobeerd hebt.

Het gaat er namelijk omdat je in een nieuwe flow komt, zoals ik het maar noem. Daar heb je soms moed, lef, durf voor nodig en als je het in die zin beschouwt, is het misschien wel eng of spannend. Maar de beloning is groot. Voor jezelf en voor jullie samen. Want als er bij jou wat gebeurt in jezelf, verandert er meer in je leven.

En je doet het niet alleen natuurlijk. We gaan samen aan de slag. En dat helpt. Want ik ben 24/7 bereikbaar om je hier doorheen te loodsen (nou ja, behalve in de uren dat ik slaap). Zo kun je steeds terugvallen op mijn grote kennis en jarenlange ervaring. En al zeg ik het zelf, mijn creativiteit is groot, waardoor ik telkens met jou nieuwe mogelijkheden zoek om je doel te bereiken. Want één ding staat vast: er is voor mij niets mooiers dan jou daar te brengen waar je wilt komen; de afhechting realiseren van deze pijnlijke en verdrietige periode in je leven zodat je weer verder kunt.

 

Wat je dan tegen kunt komen?

Dat je ontdekt dat je jarenlang in een bepaald stramien hebt gezeten, omdat je geen ander kende. Of dat je zo bang was voor de gevolgen van je beslissing dat je jezelf bent kwijtgeraakt en onder ogen gaat zien hoe dat zo gekomen is en waarom je daarvoor koos. Dat je langzamerhand je vaardigheid of talent bent kwijtgeraakt dat je vroeger wel had en benutte en je je gaat realiseren dat je daar nog steeds iets mee kunt. Of een van de vele andere dingen die ik telkens met ontroering zie gebeuren bij mijn cliënten. Want die inzichten gaan je duidelijkheid bieden, lucht geven, openingen laten vinden, kansen laten zien. En dat voelt fijn.

Het mooie is dat je dan ook weer ontdekt wat je allemaal in je hebt. Dat je dus wel degelijk de flow terug kunt brengen in je scheiding. Het maakt dat je je sterker voelt en weer kracht, moed en durf vindt om nu het doel te bereiken dat jij voor ogen hebt. Op een andere, harmonieuze manier.

 

 

Als je in de flow wilt komen, raad ik je aan even pas op de plaats te maken en je te concentreren op deze aanpak. Die is namelijk snel en effectief, dus het geeft nauwelijks vertraging, maar levert heel veel ‘winst’ op. Want zodra je de inzichten opdoet, gaan er al veranderingen plaatsvinden.

 

 

Wil je meer weten over deze effectieve 5-staps methode die ook jouw doel binnen bereik brengt? Lees er dan hier meer over of vraag een gratis Strategie-gesprek aan. Dan zetten we samen op een rijtje wat ik voor je kan betekenen en kunnen we een spoedige start afspreken. Daarvoor houd ik namelijk altijd één plekje in de week in mijn agenda vrij, zodat je meteen aan je nieuwe toekomst kunt gaan werken.