Een scheiding is een reeks van keuzes. Allereerst de keuze op zich om te scheiden. Maar daarna volgen er nog talloze keuzemomenten over van alles. En wanneer is je keuze goed?

 

Zo’n heikele situatie als een scheiding brengt onzekerheid met zich mee, twijfel soms ook. En telkens weer de afweging of je de goede keuze hebt gemaakt. Wanneer is die keuze goed?

 

Wat je ook kiest, niet alle keuzes zullen honderd procent goed voelen. Niet iedereen zal je keuze begrijpen of goed vinden. Er zitten vele kanten aan een keuze.

 

Welke kant zie je?

Een keuze voor het een betekent ook dat je het andere achter je laat. Er is een gezegde dat luidt: ‘als er zich een deur sluit, opent zich een andere’. Als je met die instelling naar je keuze kijkt, voelt het anders als dat je achterom kijkt en alleen ziet wat je verlaat, waar je van weg gaat. Je kunt dus zelf een gevoel geven aan je keuze. Dat is niet altijd zo strikt als het nu wellicht voelt als je dit zo leest. Er zijn vele tinten tussen het zwart en wit. Net zoals het ook van de vorm van de dag zal afhangen hoe je je bij je keuze voelt.

 

En als je twijfelt?

Soms heb je het gevoel dat je niet weet wat de beste keuze is. Het ene moment is het ja, het andere nee. Links of rechts. Naar boven of beneden. Als je nog zo in twijfel bent, wil dat je wellicht ook iets vertellen. Is het misschien beter om de keuze nu nog niet te maken. Te wachten op een moment dat je gevoel je meer richting geeft, er andere inzichten zijn gekomen of je de afwegingen completer hebt. ‘Bij twijfel niet doen’; een wijsheid die vaak hout snijdt…

 

Hoe verder?

Het helpt om het eens op een andere manier op een rijtje te zetten. Eens vanuit een andere positie naar je keuze te kijken, bijvoorbeeld vanuit het perspectief van iemand die jou goed kent (al dan niet persoonlijk of virtueel) of waarvan je diens visie zeer waardeert.

 

Uiteraard kun je mij als coach inzetten om eens een keer al je gedachten op een rijtje te zetten, te ontdekken wat je jezelf eigenlijk vraagt, wat er wellicht nog onder zit dat eerst ontdekt moet worden. Vraag dan gerust een coachingsgesprek aan, dan spreken we elkaar binnenkort en kun jij met een gerust hart je keuze maken.